Γιατί στα αστεράκια;

Η επιλογή του κατάλληλου παιδικού σταθμού και νηπιαγωγείου για το παιδί σας είναι μια κρίσιμη απόφαση. Στα Αστεράκια, παρέχουμε ένα υψηλής ποιότητας περιβάλλον για το δικό σας παιδί. Γιατί όμως να επιλέξετε τα Αστεράκια;

  • Άμεση πρόσβαση σε ένα σύγχρονο Βρεφονηπιακό σταθμό
  • Παιδαγωγικό πρόγραμμα  που ανανεώνεται διαρκώς
  • Συνεργασία σχολείου – οικογένειας
  • 31 χρόνια εμπειρία
  • Εξατομικευμένη προσοχή
  • Αγάπη για τα παιδιά

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Λειτουργούμε Δευτέρα με Παρασκευή από 07:00-16:00 Παρμενίωνος 27 – Κατερίνη

Συμμετέχουμε στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για Βρέφη από 8 μηνών έως 2 ½ χρονών και για Νήπια από 2 ½ χρόνων ως την υποχρεωτική εγγραφή τους στο Νηπιαγωγείο.

Το πρόγραμμα σπουδών μας στα Αστεράκια καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και δραστηριοτήτων για την προώθηση της συνολικής ανάπτυξης των παιδιών. Αυτό περιλαμβάνει γλώσσα, μαθηματικά, φυσικές επιστήμες, γνώση τεχνολογικών μέσων, ιστορία, κοινωνικές επιστήμες και τέχνες. Παρέχουμε λεπτομερές χρονοδιάγραμμα και περίγραμμα του εκπαιδευτικού μας προγράμματος στους γονείς για να διασφαλίσουμε τη διαφάνεια και τη βέλτιστη συνεργασία.

Κατανοούμε τη σημασία της διατροφής για τα παιδιά, γι΄αυτό παρέχουμε φαγητό που ετοιμάζει καθημερινά η μαγείρισσα του σχολείου με διαλεγμένα υλικά υψηλής διατροφικής αξίας, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα διατροφής που έχει σχεδιαστεί από την παιδίατρό μας λαμβάνοντας υπόψη τις συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες, τις αλλεργίες κάθε παιδιού και σύμφωνα με την Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

Η προσαρμογή σε ένα νέο περιβάλλον μπορεί να είναι δύσκολη για τα παιδιά, γι’ αυτό ακολουθούμε μια διαδικασία βήμα βήμα για να διευκολύνουμε τη μετάβασή τους. Αυτό σημαίνει σταδιακή συμμετοχή σε δραστηριότητες σε συνδυασμό με στενή επικοινωνία με τους γονείς.

Κατανοούμε την επιθυμία των γονέων να είναι παρόντες στην τάξη, παρόλα αυτά ενθαρρύνουμε τα παιδιά να προσαρμοστούν μόνα τους. Έτσι τα  βοηθάμε να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στο νέο περιβάλλον.

Εάν ένα παιδί δυσκολεύεται να προσαρμοστεί, η έμπειρη ομάδα μας θα συνεργαστεί στενά τόσο με το παιδί όσο και με τους γονείς του για να  δημιουργήσει ένα άνετο και υποστηρικτικό περιβάλλον.

Οι χρεώσεις και οι τρόποι πληρωμής συζητούνται κατά τη διαδικασία εγγραφής. Η πληρωμή μπορεί να πραγματοποιηθεί με μετρητά, κάρτα ή κατάθεση, για να διευκολύνουμε όλους τους γονείς.

Τα Αστεράκια λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:00 το πρωί έως 4:00 το απόγευμα, όλο το χρόνο, εκτός από τις επίσημες και τοπικές αργίες και συγκεκριμένα διαλείμματα ή διακοπές.

Κάθε τάξη έχει τουλάχιστον δύο εκπαιδευτικούς, με τον ακριβή αριθμό να εξαρτάται από το τμήμα και την ηλικιακή ομάδα των παιδιών.

Ο αριθμός των παιδιών ανά τάξη διαφέρει ανάλογα με την ηλικία και το αναπτυξιακό στάδιό τους.

Σε περίπτωση που ένα παιδί κλάψει, το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα το παρηγορήσει και θα το καθησυχάσει έτσι ώστε να αισθανθεί ασφάλεια. Συγκεκριμένα την πρώτη μέρα αν το παιδί κλάψει επίμονα, θα ενημερώσουμε άμεσα και θα συνεννοηθούμε με τον γονέα.

Εάν ένα παιδί αρρωστήσει θα ειδοποιήσουμε άμεσα τους γονείς έτσι ώστε να έχει γρήγορα την φροντίδα και περίθαλψη που χρειάζεται.

Στα Αστεράκια προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία, η οποία περιλαμβάνει ποικιλία δραστηριοτήτων προσαρμοσμένων στα διαφορετικά ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των παιδιών. Αυτές οι δραστηριότητες είναι όχι μόνο οι βασικές ενός εκπαιδευτικού κορμού, αλλά και πολλές επιπλέον που εμπλουτίζουν την μαθησιακή εμπειρία και παρέχουν ευκαιρίες για κοινωνικοποίηση, αυτοέκφραση και ανάπτυξη δεξιοτήτων.