Γιατί το παιδί μου κλαίει στον παιδικό σταθμό;

Γιατί το παιδί μου κλαίει στον παιδικό σταθμό;

Το κλάμα του παιδιού την ώρα που ο γονιός το αφήνει στον παιδικό σταθμό είναι μία ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή. Για πολλούς γονείς, αυτό προκαλεί αισθήματα ενοχής, άγχους και αδυναμίας. Γιατί κάποια παιδιά κλαίνε όταν οι γονείς τα αφήνουν στον παιδικό σταθμό, και τι μπορούμε να κάνουμε για να τα ηρεμήσουμε;

Τα δάκρυα δεν είναι παρά κυματισμοί στον ωκεανό της ανάπτυξης.

Άγχος αποχωρισμού

Ο κύριος λόγος που ένα παιδί μπορεί να κλάψει όταν οι γονείς το αφήνουν στον παιδικό σταθμό είναι λόγω του άγχους αποχωρισμού. Το άγχος αυτό είναι ένα φυσιολογικό μέρος της ανάπτυξης του παιδιού, συνήθως εμφανίζεται μεταξύ οκτώ μηνών και ενός έτους και δυνητικά επαναλαμβάνεται σε διάφορα σημεία κατά την πρώιμη παιδική ηλικία.

Τα παιδιά σε αυτό το στάδιο αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πότε δεν είστε εκεί, κάτι που τα αγχώνει και τα τρομάζει, ειδικά όταν βρίσκονται σε ένα νέο περιβάλλον όπως ο παιδικός σταθμός.

Αλλαγή και νέο περιβάλλον

Ένας άλλος λόγος που το παιδί σας μπορεί να αναστατωθεί όταν το αφήνετε στον παιδικό σταθμό είναι το άγχος που σχετίζεται με τη μετάβαση σε ένα νέο περιβάλλον. Αλλαγές στη ρουτίνα, άγνωστα πρόσωπα και νέα ερεθίσματα είναι έντονα για το παιδί.

Με άλλα λόγια, δεν είναι μόνο η απουσία σας, αλλά και η προσαρμογή σε ένα εντελώς νέο σύνολο συνθηκών. Αυτή η μετάβαση είναι δύσκολη και το κλάμα είναι ένας τρόπος με τον οποίο το παιδί μπορεί να εκφράσει την “αγωνία” του.

Πώς εισάγουμε το παιδί στον παιδικό σταθμό

Στα Αστεράκια, η διαδικασία προσαρμογής ενός παιδιού στο νέο περιβάλλον αντιμετωπίζεται με απόλυτη προσοχή. Ακολουθούμε μία μελετημένη διαδικασία βήμα προς βήμα για να διευκολύνουμε τη μετάβαση του παιδιού. Αυτό περιλαμβάνει σταδιακή συμμετοχή σε δραστηριότητες σε συνδυασμό με στενή επικοινωνία με τους γονείς.

Κατανοούμε την επιθυμία των γονιών να είναι παρόντες στην τάξη, ωστόσο ενθαρρύνουμε τα παιδιά να προσαρμοστούν μόνα τους. Αυτό τα βοηθά να αποκτήσουν εμπιστοσύνη και να εξοικειωθούν με το νέο περιβάλλον.

Εάν ένα παιδί δυσκολεύεται να προσαρμοστεί, η έμπειρη ομάδα μας θα συνεργαστεί στενά τόσο με το ίδιο όσο και με τους γονείς για να δημιουργήσει ένα άνετο και υποστηρικτικό περιβάλλον.

Σε περίπτωση που ένα παιδί κλάψει, οι παιδαγωγοί θα το παρηγορήσουν και θα το ηρεμήσουν ώστε να νιώσει ασφάλεια και αγάπη. Σε ό,τι αφορά την πρώτη μέρα στον παιδικό σταθμό η οποία είναι πιθανό να είναι η πιο δύσκολη για ένα παιδί, αν κλαίει επίμονα, ενημερώνουμε άμεσα το γονιό.

Επικοινωνία με τους γονείς

Δεσμευόμαστε να διατηρούμε ανοιχτή επικοινωνία με τους γονείς διασφαλίζοντας τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό ταξίδι του παιδιού. Οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά για να συζητήσουμε τυχόν ανησυχίες, να κάνουν ερωτήσεις ή να λάβουν ενημερώσεις σχετικά με την πρόοδο του παιδιού τους.

Οι γονείς λαμβάνουν επίσης εβδομαδιαία email που περιγράφουν λεπτομερώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τις μαθησιακές εμπειρίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στην τάξη. Χρησιμοποιούμε επίσης την εφαρμογή 4schools, η οποία επιτρέπει σε γονείς και κηδεμόνες να λαμβάνουν καθημερινές ενημερώσεις σχετικά με διάφορες πτυχές των δράσεων και ρουτινών όπως γεύματα, επισκέψεις στην τουαλέτα, συμμετοχή σε δραστηριότητες και άλλες απαραίτητες πληροφορίες.

Τα Αστεράκια διοργανώνουν τακτικές συναντήσεις γονέων στο σχολείο ή διαδικτυακά για να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τις λειτουργίες του παιδικού σταθμού και να προσφέρουν συζητήσεις με ειδικούς όπως λογοθεραπευτές και παιδοψυχολόγους. Αυτές οι συναντήσεις παρέχουν στους γονείς την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις, να μοιραστούν τις σκέψεις τους και να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις για την ανάπτυξη των παιδιών τους.

Είναι φυσιολογικό για το παιδί σας να βιώνει άγχος και να κλαίει όταν το αφήνετε στον παιδικό σταθμό τον πρώτο καιρό. Ωστόσο με όλα τα παραπάνω φροντίζουμε ώστε αφενός να μεταβεί στο καινούργιο περιβάλλον ομαλά, με ασφάλεια και αγάπη, και αφετέρου να έχετε πλήρη ενημέρωση για την εξέλιξη της πορείας του!
Για οποιαδήποτε απορία ή πληροφορία που χρειάζεστε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας! 

Μοιραστείτε το!