Τι χρειάζεται να έχει το παιδί στον παιδικό σταθμό;

Τι χρειάζεται να έχει το παιδί στον παιδικό σταθμό;

Ο παιδικός σταθμός αποτελεί σημείο ορόσημο για κάθε παιδάκι. Είναι η πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον της “τάξης” και με συμμαθητές. Κατά την είσοδό τους λοιπόν σε αυτό το νέο περιβάλλον, υπάρχουν ορισμένες βασικές ανάγκες.

Κάθε παιδικός σταθμός, έχει τις δικές του παροχές, ωστόσο σε κάθε περίπτωση καλό θα είναι το παιδί να έχει μαζί του μία τσαντούλα με τα απαραίτητα. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά:

Η τσάντα του

Επιλέξτε μια τσάντα, που ανοίγει και κλείνει εύκολα για το παιδί σας και αρκετά μεγάλη για να χωράει όλα τα απαραίτητα. Καλό είναι επίσης να επιλέξετε τσάντα με θήκες, έτσι ώστε όλα να είναι οργανωμένα. Είναι πολύ σημαντικό η τσάντα να είναι άνετη για την πλάτη του παιδιού. Είναι επίσης καλό΄ να συμμετέχει το ίδιο το παιδί στη διαδικασία επιλογής της τσάντας του.

Μια αλλαξιά ρούχα

Επειδή μπορούν να συμβούν ατυχήματα, είναι καλό το παιδάκι να έχει μαζί του ένα επιπλέον σετ ρούχων. Επιλέξτε λαμβάνοντας υπόψη την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Μην ξεχάσετε ένα επιπλέον ζευγάρι κάλτσες και εσώρουχα.

Πάνες & Μωρομάντηλα

Οι πάνες και τα μωρομάντηλα αποτελούν απαραίτητη προσθήκη στην τσάντα του παιδιού σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιεί ακόμα την τουαλέτα. Επομένως είναι απαραίτητο να τα έχετε βάλει μέσα στην τσαντούλα του.

Πιπίλα

Αν και ενθαρρύνουμε παιδιά και γονείς στην κατάργηση της χρήσης πιπίλας, για τα παιδιά που ακόμα χρησιμοποιούν, είναι καλό να έχουν μια εφεδρική μαζί τους, είναι απαραίτητο καθώς η βασική τους μπορεί να πέσει ή να χαθεί, με αποτέλεσμα το παιδί να αναστατωθεί.  

Χρειάζεται να έχει μαζί του φαγητό;

Το παιδί δεν χρειάζεται να έχει μαζί του φαγητό καθώς στα “Αστεράκια” παρέχουμε όλα τα απαραίτητα γεύματα. Σε συνεννόηση μαζί σας, για τυχόν διατροφικές ιδιαιτερότητες ή αλλεργίες, δημιουργούμε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα ώστε να γνωρίζετε καθημερινά τι θα φάει στο σχολείο.

Κάθε παιδί είναι μοναδικό όπως και οι ανάγκες του. Γι’ αυτό, σε ό,τι αφορά την προετοιμασία της τσάντας του για τον παιδικό σταθμό μπορούμε να το συζητήσουμε. Η παραπάνω λίστα είναι ενδεικτική και μπορεί φυσικά να διαφέρει.
Ανυπομονούμε να γνωρίσουμε εσάς και το παιδί σας από κοντά!

Οι ανάγκες κάθε παιδιού είναι η πυξίδα που οδηγεί στα όνειρά του.

Μοιραστείτε το!