Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2023 Αστεράκια

Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2023


Χριστούγεννα... γεμάτα αγάπη​

Μια παράσταση που άφησε το αποτύπωμά της στη μακρόχρονη πορεία του σχολείου μας. Η έμπνευση για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή ήρθε από τη δράση του Make a wish Ελλάδος που συμμετείχε το σχολείο μας με τα αστέρια των ευχών. Το έργο που αποτελεί συνεργασία όλων των τάξεων, του Βρεφονηπιακού  Σταθμού και του Νηπιαγωγείου μας, είναι μια διασκευή των βιβλίων “Γράμματα  στο έλατο κρυμμένα” και “Το παιδί των Χριστουγέννων στο παιχνιδοπωλείο των Αδελφών Βασίλη”. Στόχος της συγκεκριμένης επιλογής να γνωρίσουν τα παιδιά  την αγάπη για τους γύρω μας, την φιλανθρωπία και την προσφορά σε όσους έχουν ανάγκη.

Χριστούγεννα... γεμάτα αγάπη

 

Το σκηνικό παρέπεμπε στο παιχνιδοπωλείο των αδερφών Βασίλη που με την προσφορά τους και τη βοήθεια του ανεψιού τους ,των αστραφτερών πυγολαμπίδων  και των ελαφιών τα κατάφεραν. Κανένα παιδί δεν έμεινε χωρίς παιχνίδι φέτος τα Χριστούγεννα. Η μουσική επένδυση και τα χορευτικά κομμάτια άγγιξαν την ψυχή των παιδιών που έκλεψαν την παράσταση με τα χαμόγελα και τον αυθορμητισμό τους. Το κοινό, από γονείς, συγγενείς, φίλους και παλιούς μαθητές τους σχολείου μας, με σεβασμό στην προσπάθεια των παιδιών ενίσχυε με θερμό χειροκρότημα τα γεμάτα ρυθμό βήματα των μικρών πρωταγωνιστών.

Χριστούγεννα... γεμάτα αγάπη

Τα οφέλη των γιορτών για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας είναι μεταξύ άλλων η τόνωση της αυτοπεποίθησή τους, η συνεργασία για ένα κοινό αποτέλεσμα, η ανάπτυξη της κοινωνικότητάς τους και η καλλιέργεια της αισθητικής τους δεξιότητας.

Μία  χριστουγεννιάτικη βραδιά που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό της πόλης μας. Σας ευχαριστούμε όλους!

Χριστούγεννα... γεμάτα αγάπη
Χριστούγεννα... γεμάτα αγάπη
Μοιραστείτε το!