Διαδραστική Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Διαδραστική γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Εκδήλωση για την επέτειο του ΟΧΙ 

Μία γιορτή αλλιώτικη από τις άλλες

Η ατμόσφαιρα εορταστική βαμμένη στα μπλε και άσπρα χρώματα

Ο κήπος του σχολείου μας είχε βάλει τα γιορτινά του για να υποδεχτεί παιδιά και γονείς σε μία διαδραστική εκδήλωση τιμής στον πόλεμο του ’40.

Σκηνικό 28ης Οκτωβρίου

Ο γονιός μαζί με το παιδί

Έτσι με αυτό τον τρόπο βίωσαν οι γονείς τον τρόπο που προσεγγίσαμε την επέτειο  της 28ης Οκτωβρίου του 1940 με τα παιδιά στην τάξη.

Οι δραστηριότητες ανάλογες της ηλικιακής ομάδας των 2,5  ετών.

Με μία μικρή ιστορία-αφήγηση γνωρίσαμε την ιστορία του τόπου μας, τραγουδήσαμε τα τραγούδια  που γράφτηκαν εκείνα τα χρόνια και χορέψαμε σε ρυθμούς της εποχής.

Έτσι επιτεύχθηκαν οι αρχικοί μας στόχοι που είχαμε θέσει  κατά τον σχεδιασμό της εκδήλωσης που ήταν η εξωστρέφεια του σχολείου μας, η τόνωση της αυτοπεποίθησης των παιδιών, η συνεργασία με τους συνομηλίκους καθώς και η ασφάλεια που νιώσανε τα παιδιά με τη συμμετοχή των γονιών στην παρέλαση, στο χορό και στην εικαστική δραστηριότητα αναπτύσσοντας έτσι την δημιουργικότητα τους.

Παρέλαση με γονείς

Εργασία σε ομάδες

Η γιορτή ήταν έτσι δομημένη ώστε να γνωρίσουν οι γονείς τη μεθοδολογία του σχολείου μας. Εργασία σε ατομικό επίπεδο, σε ζευγάρια (συνεργασία δύο παιδιών), ομαδικές εργασίες.

Τα όμορφα πανό που δημιουργήσανε γονείς-παιδιά-παιδαγωγοί στολίζουν από σήμερα την τάξη των παιδιών προσφέροντάς τους  συναισθήματα ασφάλειας και περηφάνιας αφού αισθάνονται καθημερινά την παρουσία των οικείων τους προσώπων στην τάξη.

 

Διάδραση με γονείς
ΟΧΙ χειροτεχνία
Μοιραστείτε το!